Lista e monumenteve të kulturës në Sarandë

07/12/1617:27

Shperndaje:

Lista e monumenteve të kulturës në Sarandë

A DINI SE RRETHI I SARANDËS DHE DELVINËS  KA PLOT 13 KESHTJELLA. 21 TEMPUJ DHE OBJEKTE KULTI. 5 QYTETRIME TE LASHTA DHE DHJETRA MONUMENTE TE TJERA…
Lista e monumenteve të kulturës në Sarandë, bashkëngjitur edhe linket përkatëse për të parë edhe vendndodhjet në google.


KALATE DHE KESHTJELLAT:


Kalaja e Fshatit Borsh http://goo.gl/maps/zQAz
Kalaja e Badhrës Borsh http://goo.gl/maps/bKxB
Kalaja e Skllapoit Vergo http://goo.gl/maps/H2tD
Kalaja Trekendore e Ali Pashes http://goo.gl/maps/gGvV
Kalaja e Ali Pashes Vivar http://goo.gl/maps/mFUj
Kalaja e Lëkurësit http://goo.gl/maps/z9SA
Kalaja e Delvines  https://goo.gl/xX1kfm
Kalaja në Karalibeut  https://goo.gl/g6HWX0
Kalaja mbi Fshatin Vagalat http://goo.gl/maps/vZnJ
Kalaja e Shëngjinit Karroq http://goo.gl/maps/KJol
Kalaja e Paleomanastrit Karroq http://goo.gl/maps/KJol
Kalaja e Rripesit Zminec https://goo.gl/ETStMc
Kalaja e Ali Pashes – Mahalla https://goo.gl/zxYkl1

OBJEKTE KULTI :


Kisha e Manastirit Krimanove Piqeras http://goo.gl/maps/Drn1
Manastiri dhe Kisha e Kakomese http://goo.gl/maps/YIqh
Manastiri dhe Kisha e Shen Marise Krorez Nivice https://goo.gl/NvKhFl
Manastiri i 40 Shenjtoreve https://goo.gl/GlS3Nf
Manastiri i Shen Gjergjit http://goo.gl/maps/jOZn
Kisha e Shen Marise Kameno Kakodhiq http://goo.gl/maps/nzcb
Kisha e Shen Thanasit Kardhikaq http://goo.gl/maps/2l9i
Kisha Shen e Premte Lukove https://goo.gl/bHqJ01
Kisha e Shen Thanasit Pece https://goo.gl/K6fHWV
Manastiri i Shënkollit Mesopotam http://goo.gl/maps/kndP
Kisha e Shen Kollit Dhrovjan http://goo.gl/maps/iDXb
Kisha e Shen Marise Kostar https://goo.gl/q3Ewc6
Kisha e Shen Marise Malçan https://goo.gl/QeN3Ay
Kisha e Shen Gjergjit Leshnice e Siperme http://goo.gl/maps/oLvX
Kisha e Shen Thanasit Leshnice e Siperme http://goo.gl/maps/oLvX
Kisha e Manastirit te Shen Kollit Dhiver http://goo.gl/maps/HujO
Kisha e Manastirit te Shen Marise ne Malin e Dhivrit http://goo.gl/maps/FpNY
Kisha e Shen Gjergjit Shpellë Dhiver http://goo.gl/maps/HujO
Manastiri dhe Bazilika Ciflik https://goo.gl/RYa8sZ
Tempulli Antik Dober https://goo.gl/LfTe7a
Xhamia e Gjin Aleksit Rusan http://goo.gl/maps/9bXn
Sinagoga dhe Bazilika e Sarandes https://goo.gl/oePVgV

QYTETERIMI I LASHTE :


Qyteti Antik Butrint http://goo.gl/maps/ZC8s
Qyteti Antik Foinike https://goo.gl/AQME8k
Qyteza e Cukës së Shqiponjës https://goo.gl/4vH71a
Qyteza e Malçanit https://goo.gl/QeN3Ay
Rrenojat e Fshatit Kamenice https://goo.gl/VWkxEJ

BANESA ANTIKE:


Banesa e Gjin Gjipalit Corraj http://goo.gl/maps/jkCs
Banesa e Xhavit e Xh. Xhangos Tatzat https://goo.gl/ecPbnW
Banesa e Shefiko Xhangos Tatzat  https://goo.gl/ecPbnW
Banesa e Gjin Gjipalit Corraj http://goo.gl/maps/jkCs
Banesa e Xhavit e Xh. Xhangos Tatzat  https://goo.gl/ecPbnW
Banesa e Shefiko Xhangos Tatzat  https://goo.gl/ecPbnW
Vila Antike e Metoqit http://goo.gl/maps/s804
Vila Antike e Çukës + Trualli i Mureve Antike Çukë http://goo.gl/maps/fS5z
Banesa e Alush Dizdarit
Banesa e Vasil Zhupes Dhrovjan i Siperm http://goo.gl/maps/Xbg4
Banesa e Evro dhe E. Koçolenit Dhrovjan i Siperm http://goo.gl/maps/Xbg4
Banesa e Jorgo + Koço Agores Dhrovjan i Siperm http://goo.gl/maps/Xbg4
Banesa e Foto Konomit Sirakat http://goo.gl/maps/ime9
Banesa e Petro Shekes Leshnice e Poshtme http://goo.gl/maps/wGFa
Kulla e Fshatit Vagalat http://goo.gl/maps/vZnJ
Banesa e Gaqi Papes Sopik http://goo.gl/maps/vktY
Banesa e Risto Mitropullit Rumanxa
Vila e Mallathresë Fortifikim
Banesa e Hazbi Sherifit Dishat http://goo.gl/maps/X53t
Banesa e Bardhyl dhe Shaban Barjamit Shalës https://goo.gl/9HmYtY
Banesat e Konispolit http://goo.gl/maps/GvD1

OBJEKTE ANTIKE:


Muret Antike Hundecove + Qafa e Pazarit http://goo.gl/maps/3D1V
Ura e Jesirit nen Tatezat https://goo.gl/ecPbnW
Ura nen Shkemb Tatezat  https://goo.gl/ecPbnW
Ura e Çines mes Tatezatit e Kalases http://goo.gl/maps/h4me
Ura e Gurit mbi Kalase http://goo.gl/maps/h4me
Ura e Jesirit + Kalldremi Kalase http://goo.gl/maps/h4me
Mulliri Derstil i Kalases http://goo.gl/maps/h4me
Ujesjellesi Romak Xarre http://goo.gl/maps/iz9m
Diapor Vivar http://goo.gl/maps/rx3e
Kalivoi http://goo.gl/maps/HvST
Cisterna Romake https://goo.gl/DCrSLr
Salla me Mozaik tek Posta e Vjeter Sarande https://goo.gl/BqXyte
Muri i Demës https://goo.gl/8IxlDN
Rrenojat e Ures se Gurte Vane http://goo.gl/maps/UEk9
Puset e Vjetra Dhrovjan http://goo.gl/maps/Xbg4
Ura nen Kishen e Shen Gjergjit Leshnice e Siperme http://goo.gl/maps/oLvX
Ura me Qemer ne Leshnicen e Poshtme https://goo.gl/2XNbFY
Gurore Antike Shkallë https://goo.gl/tcdQga
Shpella e Fshatit Senice http://goo.gl/maps/eEML
Keshtjella e Onhezmit https://goo.gl/LyBXTL
Varri nr. 43 Vergo http://goo.gl/maps/H2tD
Varrezat e Fshatit Vergo http://goo.gl/maps/H2tD
Tumat e Bajkaj  https://goo.gl/OHDtjG
KULLA E JANIT  ne fshatin Janjar https://goo.gl/iNuOWq

Mirëpresim vërejtjet dhe sugjerimet tuaja për përmirësimin e këtij materiali të përgatitur nga Saranda Web


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.