Kisha e Shen Merise, Manastiri Krorez – VIDEO

25/06/2119:54

Shperndaje:

Kisha e Shen Merise, Manastiri Krorez

Kisha e Manastirit të Shën Mërisë Krorëz është ndërtuar në një breg shkëmbor, në një pozitë natyrore të mbrojtur dhe njëkohësisht piktoreske, prej nga hapet një pamje e gjerë e peizazhit bregdetar.
Ndodhet mbi plazhin e Krorëzës dhe mbërritja këtu mundësohet vetëm me ecje në këmbë
Nga ndërtimet e vjetra të manastirit kanë arritur deri në ditët e sotme kisha, kulla dhe një ndërtesë me çardak.
Kisha ne Krorez është pikturuar në vitin 1672, por këto piktura janë dëmtuar rëndë si pasojë e shkrimit të emrave nga ushtarët përgjatë viteve të ateizmit.

VIDEO

Është e tipit në formë kryqi me kupolë, me përmasa të brendshme 7,90×4,40 m.
Ambjenti i altarit ndahet nga një ikonostas prej muri guri, me tri hapësira hyrjeje.
Aktualisht Kisha e Shen Merise Manastiri Krorez rrezikon shembjen për shkak se rrënjët e pemëve të mbira përgjatë viteve kanë depërtuar në muret e kishës. Saranda Web


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.