Dhrovjani, fshati i 16 kishave dhe 40 puseve me sytë nga turizmi – VIDEO

27/02/2120:12

Shperndaje:

Dhrovjani, fshati i 16 kishave dhe 40 puseve me sytë nga turizmi – VIDEO

Si Dhrovjani, i pasur me natyrë, traditë, kulturë dhe resurse, ka pak. I ndërtuar në një gropë të madhetektonike-karstike, 450 metra mbi nivelin e detit, ky fshat në Delvinë zë një vend të veçantë në Shqipëri.
16 kisha, një pjesë e tyre monumente kulture, 40 puse të vjetër, të ndërtuara që në fund vitet e 1800-ës gjenden këtu në Dhrovjan. I rrallë jo thjesht për nga numri i tyre, por me arkitekturë të kohës që i ka rezistuar dhe sot.


Por rruga që të çon në këtë aset turistik, sipas historisë banuar që në shekullin e pestë, lë për të dëshiruar.
Është një nga fshatrat më të mëdhenj të Finiqit. Si qendër e banuar njihet nga fundi I shekullit 17-18. Në shekullin e 20 ka qenë komunë. Për këtë arsye u ndërtua dhe rruga që lidhte fshatin me aksin nacional Sarandë – Gjirokastër.


Vitet e fundit është verejtur interesim i vizitorëve të huaj këtu, 27 km larg qytetit bregdetar të Sarandës. Banorët po mendojnë mundësinë e kthimit të këtyre aseteve në bujtina e atraksione.

VIDEO 

Dhrovjani është një fshat në Njësinë Administrative Mesopotam në rrethin e Delvinës dhe Bashkinë e Finiqit


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.