Manastiri Kameno dhe Kisha Shën Mëria – VIDEO

23/01/2317:55

Shperndaje:

Manastiri Kameno dhe Kisha Shën Mëria

Manastiri Kameno dhe Kisha Shën Mëria ndodhet në shpatin e malit Sopot, 2 km në lindje të Delvinës, pranë fshatit Kakodhiq.

Manastiri mendohet të jetë ndërtuar në vitin 630 dhe të jetë rikonstruktuar dy herë më 1032 dhe 1580.

Kisha Shën Mëria në Manastirin e Kamenos ka një absidë, e mbuluar me çati të dyfishtë. Kisha është e përbërë nga naosi, narteksi, altari dhe një vestibul. I përket llojit të kishave me kupolë dhe kryq. Dallohet për absidat, kornizat dhe punimet në mure, dyer dhe dritare.

Në Manastirin e Kamenos shkohet nga qyteti i Delvinës përmes një rruge të pashtruar, por e kalueshme edhe për mjetet e vogla.

VIDEO

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

in sarandaweb


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.