Kisha ne Malcan, Shen Meria Malçan, Theologo

13/07/2014:18

Shperndaje:

Kisha ne Malcan, Shen Meria Malçan, Theologo

Kisha e Shën Mërisë në Malçan është një tempull i periudhës pasbizantine me karakteristika të veçanta strukturale. Nga lart ngjan me kryq, ndërsa nga anët ngjan me mikrografi të Shën Sofisë të Stambollit. Altari ndriçohet nga tre dritare të vogla dhe është me afreske.

Ndodhet në fshatin Malçan, Bashkia Finiq. Rruga kalon nëlpërmjet fshatrave Dhivër, Cerkovicë, Ura e Theologos.

Kisha nga elementët dekorative, tregon të jetë e periudhës pasbizantine dhe mendojmë të jetë ndërtuar nga fundi i shek. XVI-të, fillimi i shek. XVII-të.

Kisha ne Malcan, Shen Meria Malçan, Theologo


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.