Xhamia e Gjin Aleksit Rusan, Delvinë

19/06/2016:49

Shperndaje:

Xhamia e Gjin Aleksit Rusan, Delvinë
Kjo xhami historike është ndërtuar në Shek. XVI, mbi rrenojat e një kishe bizantine.
Në oborrin e vet gjenden si një kishë ashtu dhe një teqe.
Ky monument kulture është i llojit “Arkitekturë”, dhe mori statusin në vitin 1963.

VIDEO

Xhamia Gjin Aleksit ndodhet në Rusan, Delvinë, dhe është monument i trashëgimisë kulturore.
Kjo xhami historike është ndërtuar në Shek. XVI.

Xhamia Gjin Aleksit mendohet se është ndërtuar mbi rrenojat e një kishe bizantine, ndërsa në oborrin e saj ndodhet edhe një teqe.

Xhamia e Gjin Aleksit është monument kulture dhe vitet e fundit shfaq interes të lartë për tu vizituar nga pushues vendas dhe të huaj.

Për këtë xhami, në wikipedia shkruhet: Gjin Aleksi i krishtere ka pasur fëmijen semure dhe e ka lutur Isain alejhis selam për tja sheruar fëmijen dhe Isai alejhis selam normalisht as nuk e degjon dot lutjen e jo me të ketë fuqi ti pergjigjet lutjeve (ai eshte njeri) dhe me pas ka lutur Allahun dhe Allahu ja ka sheruar fëmijen. Ne vend qe te kthehej ne Teuhid ka ndërtuar nje xhami në shenje falenderimi ndaj Allahut dhe ka vazhduar në shirkun e tij. Sipas grekët, xhamia ishte ndërtuar mbi rrenojat e një kishe bizantine. Në oborrin e vet gjenden si një kishë ashtu dhe një teqe.[1] Ky monument kulture është i llojit “Arkitekturë”, dhe mori statusin në vitin 1963.[2]


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.