XHAMIA GJIN ALEKSI, RUSAN DELVINË – VIDEO

07/03/2217:48

Shperndaje:

XHAMIA GJIN ALEKSI, RUSAN DELVINË

Xhamia Gjin Aleksi ndodhet në Rusan, Delvinë, dhe është monument i trashëgimisë kulturore.
Kjo xhami historike është ndërtuar në Shek. XVI.

Xhamia e Gjin Aleksit mendohet se është ndërtuar mbi rrenojat e një kishe bizantine, ndërsa në oborrin e saj ndodhet edhe një teqe.

Xhamia e Gjin Aleksit është monument kulture dhe vitet e fundit shfaq interes të lartë për tu vizituar nga pushues vendas dhe të huaj.

VIDEO NGA XHAMIA GJIN ALEKSI, RUSAN DELVINË

Për këtë xhami, në wikipedia shkruhet: Gjin Aleksi i krishtere ka pasur fëmijen semure dhe e ka lutur Isain alejhis selam për tja sheruar fëmijen dhe Isai alejhis selam normalisht as nuk e degjon dot lutjen e jo me të ketë fuqi ti pergjigjet lutjeve (ai eshte njeri) dhe me pas ka lutur Allahun dhe Allahu ja ka sheruar fëmijen. Ne vend qe te kthehej ne Teuhid ka ndërtuar nje xhami në shenje falenderimi ndaj Allahut dhe ka vazhduar në shirkun e tij. Sipas grekët, xhamia ishte ndërtuar mbi rrenojat e një kishe bizantine. Në oborrin e vet gjenden si një kishë ashtu dhe një teqe.[1] Ky monument kulture është i llojit “Arkitekturë”, dhe mori statusin në vitin 1963.[2]

Ky material u realizua nga Saranda Web falë mbështetjes së Media for All dhe Qeverisë se Britanise se Madhe.

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

in sarandaweb


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.