Nacionalizmi, strofkulla e fundit e batakcinjve

01/05/1919:58

Shperndaje:


Duke parë këto foto, menjehere te shkon mendja tek shprehja “Nacionalizmi eshte streha e fundit e batakcinjve”
I deshtuar ne menaxhimin e Bashkise Finiq, aq sa nuk ka asnje shprese rikandidimi nga forcat politike qe e kandiduan 4 vjet me pare ne postin e kryebashkiakut dhe i akuzuar nga banoret per marrje rryshfetesh ne ndarjen e kullotave ne kete bashki, Leonidha Hristo ka perdorur nacionalizmin e verber si karten e fundit per shpetimin e tij politik.
Ne fshatrat e Bashkise Finiqi, se fundmi, kuptohet me ndonje tender korruptiv, jane vendosur tabelat me emrat e fshatrave. Bashkia ka vendosur t’i emertoje ato edhe shqip edhe greqisht, por ajo qe vihet re eshte shkelja e Ligjit 96/2017 per Pakicat Kombetare dhe deformimi i toponimeve.
Ne Ligjin 96/2017, per “Perdorimin e gjuhes” thuhet: “Me vendim të organeve të njësive të vetëqeverisjes vendore, ku mbi 20 për qind e banorëve u përkasin pakicave kombëtare, kur ka një kërkesë të mjaftueshme prej tyre, emërtimet e njësive administrative përkatëse, të rrugëve dhe të treguesve të tjerë topografikë, krahas gjuhës shqipe, shfaqen dhe në gjuhën e pakicës përkatëse, sipas parashikimeve ligjore për vetëqeverisjen vendore”. Tabelat e vendosura ne Bashkine Finiq jane ne kundershtim te plote me kete ligj, pasi ligji percakton se gjuha e pare eshte ShQIPJA dhe gjuha e dyte eshte e Pakices Kombetare. Ky veprim eshte edhe ne kundershim te hapur me Kushtetuten e vendit, pasi emertimi i pare ne nje gjuhe te huaj ve ne diskutim teresine territoriale te Shqiperise, aq me teper qe tabelat jane te gjitha ne rrugen nacionale Sarande – Qafe Bote
Nje rast tjeter flagrant eshte ai i fshatit Pandalejmon, i cili banohet nga nje popullsi teresisht shqiptare, por qe ne tabelat e vendosura nga Leonidha Hristo eshte emertuar ne greqisht “Agios Panataleimonas”, qe perkthehet “Shen Pandalejmoni”, emer i cili nuk ekziston ne asnje emertim toponimesh ne Republiken e Shqiperise.
Keto veprime aventureske, pervec te kunderligjshme, cenojne edhe bashkejetesen dhe harmonine e komuniteteve ne zonen e Jugut te vendit.
Fotografite flasin vete! Ato i kane pare te gjithe, mbetet per t`i pare vetem Prokuroria e Sarandes.


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.