Fortesa – Vila e Malathrese – VIDEO

05/02/2217:50

Shperndaje:

Fortesa – Vila e Malathrese

Fortesa Vila e Malathrese ndodhet në vendin e quajtur Malathre, në një kodër rrëzë malit të Miles… Në krahun e majtë të rrugës Vrinë-Konispol… Midis qytetit antik të Butrintit dhe fortifikimit të Çukës së Ajtoit.

Monumenti është identifikuar dhe gërmuar nga misioni Italian i vendosur në Butrint në vitet 1928-30… Nga arkeologu Luigi Ugolini dhe P. Marconi, por rezultatet e tyre nuk janë botuar ndonjëherë.

Në vitet 1970, Fortesa – Vila e Malathresë përshkruhet nga arkeologu shqiptar Dhimosten Budina. Dhe gërmimi arkeologjik i saj u krye në fillimet e viteve 1980 nga Dhimitër Çondi. Gërmimet treguan se ndërtimi fillestar i saj daton në gjysmën e dyte të shek. III para Krishtit. Dhe ka një fazë tjetër ripërdorimi në periudhën romake.

VIDEO

Ky material u realizua nga Saranda Web falë mbështetjes së Media for All dhe Qeverisë Britanike

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

in sarandaweb


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.