XHAMIA E SARANDES – VIDEO

05/06/239:27

Shperndaje:

XHAMIA E SARANDES

Xhamia e Sarandes është ndërtuar në vitin 1935, me kontributin e motrave të Mbretit Zog.

Në vitin 1967 ajo pushoi së funksionuari si objekt kulti duke tjetërsuar edhe funksionin e saj, për t’iu rikthyer besimtarëve në vitin 1991.

Xhamia vazhdon të jetë në të njëjtin imazh fizik dhe strukturë si në vitin e ndërtimit. Përjashtim bën vetëm minareja, e cila, pasi u shemb në vitin 1967 u rindërtua në vitin 2004.

Xhamia në Sarande, është veshur me gurë të skalitur së jashtmi, karakteristikë kjo e ndërtimeve të asaj kohe në jug të vendit.

XHAMIA SARANDE – VIDEO

Pamja tërheqëse e objektit, vendndodhja në zemër të qytetit të dhe misioni i saj për qetësimin e shpirtërave dhe kultivimin e fuqisë dhe harmonisë së besimit, e bëjnë këtë objekt kulti të frekuentuar nga besimtarë të të gjitha moshave.

Xhamia e Sarandës tërheq gjatë sezonit veror, edhe mjaft turistë, të cilët e vizitojnë atë plot kërshëri.

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

Linktree sarandaweb

in sarandaweb


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.