Vidhet dhe më pas i vihet flaka një banese në Rusan, Delvinë

Një banesë është vjedhur dhe më pas është djegur në fshatin Rusan në Delvinë. Gjatë mesnatës shtëpia e dy vëllezërve nga Rusani, në Delvinë u shkrumbua nga flakët. Jorgo Stavro dhe Aqi Gjini e përdornin banesën për të kaluar natën kur punon në tokën me ullinj. Në shtëpinë ku kishte orendi, vegla pune dhe prodhime artizanale nuk shpëtoj asgjë.

Në 7 vite investim kjo nuk është hera e parë që Stavro dhe Gjini përballen me një ngjarje të tillë, në vitin 2018 prodhimi i tyre i vajit u vodh në shtëpinë ku ata banojnë ndërsa Gjykata e Shkallës së Parë Sarandë dënojë vetëm njërin nga bashkë-autorët e vjedhjes.

8 milionë lekë të vjetra është dëmi i një nate më parë, sipas tyre, por ata frikësohen se mos dikush do të rrezikoj sërish hektarët me ullinj ku cdo vit punësohen banorët e zonës.

I vodhën dhe i dogjën shtëpinë, banori nga Rusani i Delvinës mallkon veten pse u rikthye në Shqipëri: Policia, Prokuroria dhe Gjykatat të korruptuara

Gepostet von Saranda Web am Montag, 20. Januar 2020