Shtëpitë karakteristike të Delvinës drejt rrënimit total

28/01/2217:17

Shperndaje:


Shtëpitë karakteristike të Delvinës drejt rrënimit total

Duke qenë vetëm pak kilometra larg Sarandës dhe Syrit të Kaltër, Delvina vitet e fundit po futet në guidat e agjensive turistike. Krahas Xhamisë së Gjin Aleksit dhe Kompleksit Islamik të Xhermëhallës, një asset I rëndësishëm kulturor në qytetin e Delvinës janë edhe banesat karakteristike në lagjen e vjetër Llakë.

Këto banesa nga ana e Ministrisë së Kulturës dhe Institutit të Monumenteve të Kulturës këto banesa janë shpallur monumente culture, por që deri tani nuk ka patur asnjë ndërhyrje.

Shumica e tyre rrezikojnë shembjen, pasi catitë kanë pësuar dëmtime të rënda dhe lagështira bën që të dëmtohen jo vetëm dyshemetë dhe orenditë prej druri, por edhe muret, të cilat në shumë pjesë kanë filluar të cahen.

VIDEO

Shtëpitë karakteristike të Delvinës drejt rrënimit total.

Ky material u realizua nga Saranda Web falë mbështetjes së Media for All dhe Qeverisë se Britanise se Madhe


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.