Kompleksi Islamik i Xhermëhallës, Delvinë

.
Kompleksi Islamik i Xhermëhallës në Delvinë përbëhet nga, hamami, i vetmi në llojin e vet në Shqipëri, si dhe xhamia e parë e ndërtuar në Shqipëri, xhamia-mbret, që daton më 1682, xhamia e  e kategorisë “Mbret”.
Kompleksi nis me Çesmën e Llutroit, një monument i ndërtuar me harqe guri dhe një sistem kompleks kanalizimesh që furnizonin me ujë hamamin, medresenë dhe xhaminë.

VIDEO