Sarandë, Dita Botërore e Ujit: Ujërat nëntokësore, të bëjmë të padukshmen të dukshme

26/03/2211:58

Shperndaje:

Ujerat nentokesore perbejne rezerva te rendesishme natyrore, dukeqene se jane burimi kryesor i ujit te pijshem.
Shqiperia eshte e pasur me resurse ujore , me 8 lumenj , 3 liqene te lundrueshe ku 65% burojne brenda vendi nga te cilet 30% jane ujera nentokesore.

Qeveria Gjermane permes GIZ po mbeshtet kete fushate te ndermarre nga ujesjellesi Sarande dhe 3 shkolla publike , te ndergjegjesojne qytetaret per mbrojtjen e ujerave nentokesore nga ndotja dhe perdorimin e tyre ne menyre te kujdesshme.

Gjate kesaj periudhe UK Sarande dhe 3 drejtoret e shkollave u angazhuan ne organizimin e eventit “Dita Boterore e Ujit” , ku nxenesve te shkollave iu dhane materiale per zhvillimin e projekteve te ndryshme me tematiken e UJIT.
Sot deshmuam nje bashkepunim te suksesshem dhe projekte kreative te cilet reflektuan nje dedikim serioz te nxenesve, drejtorive shkollore dhe Ujesjellesit Sarande.

VIDEO E AKTIVITETIT


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.