Mbivendosja e trojeve në Lëkurës, Jolio Dine apel institucioneve: Zgjidhni problemin

25/10/1916:47

Shperndaje:


Nje tjeter reagim ka ardhur nga Anetari i Keshillit Kombetar te Partise Demokratike, Jolio Dine.
Duke risjelle ne vemendje nje artikull te nje te perditshmeje kombetare shqiptare ne vitin 2010, e cila i referohet perfitimit te 68 ha ne malin e Lekuresit nga ish-pronari Avni Delvina, Dine ka bere kete reagim:
“Nje shkrim i vitit 2010, qe sot e kesaj dite mbetet nje problem evident!
Behet fjale per qindra qytetare sarandiote qe sot vuajne vendimin nr.22 dt.27.02.2009 te AKKP dhe urdhrin e ekzekutimit nr.105 dt.24.06.2009 te Gjykates, qe i njeh 68 ha truall nje ish-pronari ne zonen e Lekuresit.
10 vite me pas, institucionet shteterore i detyrohen nje pergjigje ligjore gjithe ketyre personave qe sot nuk mund te gezojne pronen e perfituar nga Bashkia, duke lehtesuar keshtu nga “barra” e mbivendosjeve ASHK, nga “barra” e shitjes se trojeve Bashkine dhe sigurisht nga “barra” e rende e nje prone te perfituar dhe sot te munguar, qindra qytetare sarandiote”, përfundon Jolio Dine.


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.