Mbetjet në luginat e lumenjve Kalasë dhe Bistricë përfundojnë në plazhet e Sarandës

09/11/2118:32

Shperndaje:

Z. Kryeministër!

Ju kemi ndjekur në qëndrimin dhe aksionin tuaj për pastrimin e territorit nga mbeturinat. Nismë e vonuar, por e domosdoshme.

Duke dashur t’i shërbejmë interesit publik dhe t’ju vijmë në ndihmë për t’i kërkuar llogari pushtetit vendor po ju njoftojmë publikisht me gjendjen në zonën e Sarandës, Delvinës dhe Finiqit.

Ndotja është masive si në tokë dhe në det. Lumenjtë Kalasë dhe Bistricë derdhin në Gjirin e Sarandës tonelata mbetjesh çdo vit. Në fakt nuk është detyrë juaja, është detyrë e jona si qytetar të mos ndotim dhe e pushtetit vendor të marrë masa ndaj ndotësve dhe të sigurojë infrastrukturën e nevojshme për grumbullimin dhe përpunimin e mbetjeve, por nga sa duket ne kemi dështuar, pasi gjendja në luginat e dy lumenjve Kalasë dhe Bistricë çdo vit është e tillë.

Saranda nuk është veç e jona. Është pasuri e Shtetit Shqiptar. Pasuria më e madhe e Shqipërisë është deti.

Burimi më i madh ekonomik i Sarandës dhe zonave për rreth është deti.

Pikërisht pasurinë tonë më të madhe ne e trajtojmë kaq keq.

Na duhet ndihmë.

Ndihmë që ta pastrojmë dhe ju përmes forcës së ligjit të kërkoni llogari:Ku janë dhe çfarë masash kanë marrë Bashkitë Delvinë, Finiq dhe Sarandë që lejojnë të derdhen në det këto mbetje?

Ju presim! Faleminderit!


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.