KS BUTRINTI SARANDË – KLUBI SPORTIV BUTRINTI

30/08/2318:47

Shperndaje:

KS Butrinti Sarandë – Klubi Sportiv Butrinti

KS Butrinti Sarandë – Klubi Sportiv Butrinti – Gjurmet e para te ekipit datojne ne vitin 1932 dhe ekipi përmendet me emrin BUTRINTO.
Ne kete kohe ekipi ka zhvilluar ndeshje miqesore edhe ne kuadrin e Prefektures… Me ekipet “Leka i Madh” te Permetit, “Drita” e Gjirokastres, “Vetetima” e Himares dhe “Namik Delvina” te Delvines.
Levizja sportive drejtohet nga nje shoqeri sportivo artistike.
Pavarsisht se nuk ka dokumenta per daten e sakte te themelimit, ekipi mendohet se eshte krijuar ne vitin 1930… Pas vendimit te Federates Sportive Shqiptare per krijimin e shoqerive sportive.
Ne 25.01.1936 jane bere zgjedhjet e shoqerise, ku kryetar ishte Kristofor Harito dhe pergjegjes per futbollin Solomon Jontovi (hebre).

KS Butrinti Sarandë – Klubi Sportiv Butrinti PAS 1944


KS Butrinti Sarandë – Klubi Sportiv Butrinti – Pas vitin 1944 ekipi nuk degjohet, dhe vetem ne fund te 1948 skuadra… E cila përmendet me emrin Saranda, merr pjese ne Kupen e Republikes. Në këtë eveniment në grup me te ishin ekipet e Delvines, Dervicani dhe Libohova.
Pas vitit 1950 në Sarandë krijohen shoqëritë Puna, Dinamo, Spartaku dhe Studenti.
Emri Butrinti ekipit i rikthehet përsëri në vitin 1963. Lojtarët mbanin në bluzat e tyre stemën e Deas së Butrintit.

Stadiumi i Klubit të Futbollit Butrinti është Andon Lapa dhe ekipi aktualisht garon në Kategorinë e Dytë. Klubin Sportiv Butrinti gjithashtu përmban një nga skuadrat më të mira të notit në vend, por edhe Shahun.

Sezoni më i mirë ishte në 2015 dhe në 2020 kur ekipi luante në Kategorinë e Parë.

KALENDARI 2023 – 2024 – KS Butrinti Sarandë – Klubi Sportiv Butrinti

JAVA 1

Oriku – Shkumbini

Pogradeci – Këlcyra

Butrinti – Turbina

Labëria – Luftëtari

Delvina – Devolli

JAVA 2

Maliqi – Oriku

AF Luftëtari – Delvina

Turbina – Labëria

Këlcyra – Butrinti

Shkumbini – Pogradeci

JAVA 3

Pogradeci – Maliqi

Butrinti – KF Shkumbini

Labëria – Këlcyra

Delvina – Turbina

Devolli – Luftëtari

JAVA 4

Maliqi – Butrinti

Oriku – Pogradeci

Turbina – Devolli

Këlcyra – Delvina

Shkumbini – Labëria

JAVA 5

Butrinti – Oriku

Labëria – Maliqi

Delvina – Shkumbini

Devolli – Këlcyra

Luftëtari – Turbina

JAVA 6

Maliqi – Delvina

Oriku – Labëria

Pogradeci – Butrinti

Këlcyra – Luftëtari

Shkumbini – Devolli

JAVA 7

Labëria – KF Pogradeci

Delvina – Oriku

Devolli – Maliqi

Luftëtari – KF Shkumbini

Turbina – Këlcyra

JAVA 8

Maliqi – Luftëtari

Oriku – Devolli

Pogradeci – KF Delvina

Butrinti – Labëria

Shkumbini – Turbina

JAVA 9

Delvina – Butrinti

Devolli – Pogradeci

Luftëtari – Oriku

Turbina – Maliqi

Këlcyra – Shkumbini

JAVA 10

Maliqi – Këlcyra

Oriku – Turbina

Pogradeci – Luftëtari

Butrinti – Devolli

Labëria – KF Delvina

JAVA 11

Devolli – Labëria

Luftëtari – Butrinti

Turbina – KF Pogradeci

Këlcyra – Oriku

Shkumbini – Maliqi

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

in sarandaweb


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.