Këtë vit 0 pemë të mbjella në Sarandë, zhduken edhe pemët e investimit 166 milionë lekësh

Megjithëse sezoni i mbjelljes së pemëve dhe pyllëzimeve të reja kaloi, në Sarandë nuk u mboll asnjë pemë.

5 vjet më parë në Sarandë u krye një investim për mbjelljen e pemëve në atë që u konsiderua si Pyllëzim dhe Gjelbërim i Kurorës së Gjelbër të Sarandës. Në total investimi i akorduar nga qeveria ishte në shumën prej 166 milionë lekësh të vjetër, investim i inspektuar edhe kryeministri Rama dhe deputeti Koço Kokëdhima.

Sipas deklarimeve të atëhershme nga Bashkia Sarandë, 50 punëtorë me përvojë, kryesisht të ish-DSHP, për dy muaj e gjysmë hapen gropat dhe mbollën 22 mijë pisha e 4.215 selvi, në një sipërfaqe prej 50 ha.
Por çfarë ka mbetur sot nga ky investim?

Mos u lodhni kot të kërkoni të gjeni ndonjë nga më shumë se 26 mijë pemët e mbjella.