Gjyqtarja e Gjykatës së Sarandës jep dorëheqjen. Arsyet

16/01/209:38

Shperndaje:


Ndërsa ‘kosa’ Vetingut po zbret në nivelet e ulëta të gjyqësorit, edhe gjashtë magjistratë kanë dhënë dorëheqjen nga funksioni i gjyqtarit gjatë ditëve të fundit të dhjetorit 2019 dhe ditëve të para të janarit 2020.
Shqiptarja.com mëson se mes tyre është edhe gjyqtarja e Sarandës Ketra Bajrami si dhe gjyqtari i Apelit në Gjirokastër Tomor Skreli kanë paraqitur dorëheqjen pranë Këshillit të Lartë Gjyqësor, për arsye shëndetësore. Gjyqtari Shkreli ishte edhe anëtar i Kolegjit Zgjedhor, madje relator i vendimit që rrëzoi Presidentin Ilir Meta, duke legjitimuar zgjedhjet e 30 qershorit.
Për gjyqtarin e Apelit Tomor Skreli procesi i verifikimit nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, shkalla e parë e Vetingut, kishte nisur që në mars të vitit 2019.
Ndërsa për gjyqtaren e Sarandës Ketra Bajrami procesi i verifikimit nga Komisioni i Vetingut ka nisur në nëntor 2019. Në ditët në vijim, sipas një procedura të konsoliduar tashmë, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pritet të vendosë ndërprerjen e procesit të Vetingut për të tre subjektet, bashkë me shënimin sipas të cilit ata nuk kanë të drejtë të bëhen pjesë e drejtësisë për 15 vitet e ardhshme.

Shumica e dorëheqjeve janë motivuar me arsye shëndetësore si dhe me punësimin në pozicione të tjera jashtë sistemit të drejtësisë.
Shqiptarja.com


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.