Prangoset “polaku i vogël”, mashtronte me shitje apartamentesh dhe Leje Qëndrimi

02/04/2211:27

Shperndaje:

Një shtetas polak, i cili banon prej shumë vitesh në Sarandë, është prangosur nga Policia.

Prangosja e “polakut të vogël erdhi pas një kallëzimi të bërë ndaj tij nga një bashkëkombas i tij, se me anë të mashtrimit i ka përvetësuar shumën 35.000 euro.

Por “polaku i vogël” me veprimtarinë e tij prej shumë vitesh ishte kthyer në makthin dhe zhvatësin e bashkëkombasve të tij. Një prej shtetasve polak ka kontaktuar në Saranda Web dhe ka rrëfyer këtë skemë mashtrimi, e cila fillonte me prezantimin e bukurive mahnitëse të Sarandës.

RRËFIMI

Një grup polakësh që vendosin të lidhin të ardhmen e tyre me këtë vend të bukur janë manipuluar nga një YouTuber i mitur i njohur me banim në Shqipëri duke zhvatur shuma të mëdha parash për shërbime të gjetjes së pronave të paluajtshme, zhvillimit të një biznesi apo legalizimit të vendbanimit të përhershëm. Pas manipulimit dhe zhvatjes së parave, mashtruesi “harron” çdo shërbim dhe bashkëpunim dhe më pas ndërprite kontaktin. Sa herë që personi i mashtruar përpiqej të kontaktojë për t’i kthyer paratë e tij, ai i kërcënonte ata.

“Polaku i vogël” kishte krijuar në kanalin YT dhe Instagram skemat për të manipuluar njerëz të rinj dhe për të dezinformuar njerëzit që e njohin atë nga mashtrimet e tyre.
Ndaj, si në Poloni ashtu edhe në Shqipëri janë bërë disa kallëzime në Polici dhe Prokurori, të cilat kanë vendosur mbikëqyrje të përkohshme policore ndaj të miturit dhe ndalim për t’u larguar nga vendbanimi i tij deri në zbardhjen e çështjes.

Për shkak të faktit se mashtruesi është ende i mitur, gjyqësori ka mundësi të kufizuara që mund të mos sjellin rezultatet e synuara, kështu që është e rëndësishme të paralajmërohen të gjithë, ata synojnë të përdorin kontaktin me të dhe të inkurajojnë të mundurit të raportojnë në organet përkatëse. autoritetet e zbatimit të ligjit, përfundon rrëfimin e saj për Saranda Web shtetasja polake.


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.