Nga sot mbyllet bypass i Fierit, kalimi deri në maj nga Fieri

26/01/2023:22

Shperndaje:


Njoftim

Punimet në Bypassin e Fierit janë drejt përfundimit. Për të bërë të mundur dorëzimin e plotë të kësaj vepre në datë 1 maj 2020 Autoriteti Rrugor Shqiptar së bashku me kontraktorin e punimeve kanë vendosur mbylljen e përkohshme të të gjithë bypassit. Kjo masë është e domosdoshme për disa arsye:

1. Rendimenti i progresit të punimeve është i ulët për shkak të trafikut. Mbyllja e përkohshme e bypass-it do të mundësonte punimet e njëkohshme në të dyja karrexhatat, për t’i përfunduar sa më parë rifiniturat e fundit.

2. Menaxhimi i trafikut kërkon kosto shtesë, kjo pasi do të duhej të prodhohej sinjalistikë shtesë, e cila do te ndryshonte në vazhdimësi deri në përfundimin e punimeve.

3. Siguria në rrugë, me gjithë impenjimin maksimal të Policisë së Shtetit dhe ARRSH, nuk është ende e plotë dhe vetëm me përfundimin e punimeve ajo do të arrijë parametrat e duhur.

4. Bashkia e Fierit ka kërkuar rishikimin e projektit në pellgun e Semanit për të shmangur përmbytjet, çka do të kërkojë punime shtesë në pjesën e aksit që kalon në këtë zonë.

Për t’ju dhënë zgjidhje në një kohë sa më të shkurtër këtyre problematikave, si dhe për ta dorëzuar të përfunduar bypassin e Fierit, ky aks do të mbyllet përkohësisht për automjetet duke nisur nga data 27 janar 2020.

ARRSH kërkon mirëkuptimin e banorëve dhe përdoruesve të rrugës, për këtë masë si dhe për punimet që do të kryhen në periudhën e mbetur deri në dorëzimin e plotë te veprës.


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.