Kompleksi i Manastirit të Shën Gjergjit përbëhet prej një kishe të rikonstruktuar në shekullin e 14-të pas Krishtit, të vendosur brenda mureve të një kompleksi manastirial.
Vendodhja e tij në majën e kodrës së Manastirit ofron një pamje mahnitëse të Detit Jon në perëndim dhe Liqenit të Butrintit në lindje.
Zona kryesore përfshin rrënoja prehistorike të Murit Fortifikues të Demës, për të cilin do të sjellim pamje në videon tonë të radhës.

 

Like & Share
Loading...
loading...
loading...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.