Muri i Demës

Muri i Demës ndodhet prane Manastirit te Shengjergjit, ne rrugen Sarande-Ksamil. Muri i Demes ka  gjeresi 9.60 metra dhe  gjatesi 850 meter dhe  mendohet se është ndërtuar  në shekullin V p.e.sonë.

Muri i Demës ka shërbyer si  fortifikatë e qytetit antik të Butrintit ndaj sulmeve të ushtrive armike. Muri i Demës, nje mburoje antike e rrallë për nga natyra e ndertimit, niste në det dhe përfundonte në Liqenin e Butrintit.

.