Gjirokastra and Blue Eye tour

05/09/1814:08

Shperndaje:

Gjirokastra and Blue Eye tour

PËRSHKRIMI
Ne ju japim mundësinë për të zbuluar qytetin e njëmijë shkallëve Gjirokastën bashkë me burimin e Syrit të Kaltër një udhëtim i organizuar me autobus me një guidë në gjuhën tuaj.
Qyteti i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në jug të Shqipërisë, Gjirokastra e vendosur në anën e pjerrët të lagunës së Drinos që ka pamjen e një pejsazhi historik e rrethuar nga male me dëborë. Ky ‘ qytet i njëmijë shkallëve’ përbëhet nga qindra shtëpi-kulla të stilit Otoman me cati të gurta dalluese, ballkone të drunjtë dhe mure të gurtë të lyera me gëlqere.
E sunduar nga muret rrethues të thepisur të kështjellës së saj të madhe, Gjirokastra është një qytet magjik me një të kaluar të trazuar.
Burimi i Syrit të kaltër ndodhet 1km larg nga rruga kryesore Sarandë-Gjirokastër. Prurja mesatare e këtij burimi është 6m3/sek dhe thellësia e tij është 45m. Zona përreth liqenit ka një florë dhe faunë shumë të pasur, ku mund të gjeni troftën e lumit dhe shumë lloje kafshësh të tjera si: kunadhe, dhelpra dhe lloje të ndryshme zvarranikësh etj.
Per info dhe rezervime Finikas Lines, Porti i Sarandës, Shqipëri
Lagjia Nr. 4, Rruga Mitat Hoxha, Prane Portit
T. +(35) 5852 26057
F. +(35) 5852 25117
DESCRIPTION
We give you the opportunity to explore the city of thousand stairs Gjirokastra in combination With the Blue Eye spring an organized bus tour with a guide in your language.
The UNESCO World Heritage Town situated in southern Albania, Gjirokastra perches on the steep side of the Drino valley overlooking an historic landscape framed by snow-capped mountains.
This ‘city of a thousand steps’ comprises hundreds of Ottoman-style tower houses with distinctive stone roofs, wooden balconies and whitewashed stone walls. Dominated by the sheer flanks of its vast castle, Gjirokastra is a magical city with a tumultuous past.
Blue eye spring is situated 1km far away from Saranda-Gjirokastra roadway. The average outflow of this source is 6m3/sec and its depth is 45m.The area around the lake has a very rich flora and fauna, where you can find river trout and many wild animals like: marten, fox and different kinds of reptiles e.t.c
For info & Reservation

Gjirokastra and Blue Eye tour


Ndajeni me miqte:

Postimet e fundit

Banorët e Nivicës përfitojnë nga fushata, pas 1 viti rregullohet pompa e ujit – VIDEO
Blushi paralajmëron Ramën nga Himara: Mos guxo se duart do të mbeten në kuti
Petro Gjikuria hap fushatën në Himarë, kreu i OMONIA: S’kemi nevojë për jabanxhinj politikë
Banorët e Gjashtës: Kemi 2 muaj pa ujë, nesër do protestojmë te zyrat e Ujësjellësit
Banorja e lagjes “Baba Rexhepi” ankesë në Saranda Web: Kemi 1 javë pa pikë uji
NJOFTIM PËR DISA POZICIONE PUNE NË HOTEL OLYMPIA NË SARANDË

©SARANDAWEB - 2024 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.