Zgjerohet ndihma ekonomike, pagë lufte edhe për familjet që s’kanë përfituar

28/04/206:41

Shperndaje:


Përmes një ndryshimi në vendimin për ndihmën financiare të paketës së dytë, është zgjeruar skema e përfituesve, edhe familjet që nuk kanë përfituar masën e ndihmës ekonomike prej 16 mijë lekësh.

Vendimi i fundit, i publikuar në Fletoren zyrtare përcakton:

– Dhënie ndihme financiare prej 16 000 (gjashtëmbëdhjetë mijë) lekësh për aplikuesit e ndihmës ekonomike, të cilët rezultojnë aplikues që nga muaji korrik 2019 e deri në muajin prill 2020, të cilët nuk kanë përfituar ndihmë ekonomike dhe, aktualisht, nuk përfitojnë as nga fondi 6 për qind akorduar bashkive, përveç rasteve që janë përjashtuar nga skema e ndihmës ekonomike, sipas nenit 15, të ligjit nr.57/2019, “Për asistencën sociale në Republikën e Shqipërisë”.”.

Drejtoritë rajonale të Shërbimit Social Shtetëror dërgojnë listat e familjeve, të cilat nuk janë përzgjedhur përfituese të skemës së ndihmës ekonomike pranë bashkive, për të njoftuar familjet dhe për të kryer pagesat për ndihmën
financiare. Monitor.al


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.