Ujesjellesi i Butrintit

20/01/2214:30

Shperndaje:


Ujesjellesi i Butrintit

Ujesjellesi i Butrintit ka patur një gjatësi prej 3.5 kilometra. Lartësi të kanalit 6 metra dhe gjerësi 3.50 metra. Teknikisht është një ndërtim i arritur… Gjatë trasesë së tij janë ndërtuar shumë vepra arti… Si, ura e kanale të përforcuara me mure mbajtëse… Si dhe puseta dekantimi e kontrolli.

Ujesjellesi i Butrintit

Kalonte Vivarin nëpërmjet një ure… Dhe futej në qytet ku furnizonte termat (banjat), puset publike, çezmat dhe banesat. Edhe sot rrënoja të këmbëve të Ujësjellësit ruhen përballë Butrintit në fushën e Vrinës. Fusha e Vrinës në antikitet quhej Kestrina.

Vizitoni rrënojat e Ujësjellësit të Butrintit

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

Linktree sarandaweb

in sarandaweb

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

Linktree sarandaweb

in sarandaweb

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

Linktree sarandaweb

in sarandaweb

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

in sarandaweb


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.