Të hapet Qafë Bota! Qindra banorë në protestë nga të dyja anët e kufirit

11/10/2011:28

Shperndaje:


indra minoritarë grekë janë mbledhur në doganën e Qafë-Botës në një protestë për të kërkuar nga qeveria greke hapjen e doganës.
Më të prekur nga mbyllja e kësaj dogane janë të moshuarit që nuk mund të marrin dot trajtimin mjekësor në Greqi, por edhe bizneset.

Të pranishëm kanë qenë qindra qytetarë që janë organizuar nëpërmjet rrjeteve sociale. Të pranishëm mes qindra qytetarëve është edhe kryetari bashkisë së Finiqit, Kristo Kiço, ndërsa në pjesën greke kryetari bashkisë Igumenicë, Janis Lolos.

Ndërkohë, një protestë paralele është zhvilluar në anën greke. Kjo sepse banorët që jetojnë në Filat dhe Igumenicë për të shkuar në shtëpi u duhet të kalojnë nga Kakavija, që zgjat rrugëtimin e tyre.

Kjo doganë është mbyllur nga shteti grek për shkak të pandemisë së COVID-19. Për të menaxhuar hyrjet dhe daljet është lënë që të lejohet kalimi vetëm në Kakavijë dhe Kapshticë.

VIDEO

https://www.facebook.com/SarandaWeb.net/videos/702106793730355/


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.