Statistikat: Në portin e Sarandës në 2018 rreth 500 mijë pasagjerë

16/01/1923:20

Shperndaje:


Vitit 2018 ka qёnё nё njё rritje tё konsiderueshme nё krahasim me 2017 përsa i përket fluksit nga porti i Sarandës. 20% me shumё se vitin e kaluar kanё qёnё prekjet dhe imbarkimet e Anijeve Turistike, Linjave ditore si dhe Krocierave. Sipas tё dhёnave nga Porti i Sarandës për periudhën Janar – Tetor 2018 ka patur 477709 mijё pasagjerё tё pёrpunuar , kundrejt 430831 mijё qё janё pёrpunuar nё vitin 2017. 

Gjatё 10 mujorit tё vitit 2018 nё Portin e Sarandёs ka patur mbërritje tё Anijeve dhe Trageteve Turistikё tё disa tipeve, si Cruiz (Krociera) dhe Yacht (Jaht)-ve. 172 Tragete Turistike kanё kryer kёtё vit prekje nё Portin e Sarandёs, ku gjatё vitit 2017 kanё qёnё vetёm 133. Ndёrsa pёr kategorinё e Yacht (Jaht) -ve 1300 tё tillё nga 1052 qё kanё bёrё shkelje nё vitin e kaluar. Sa i pёrket kategorisё Cruiz (Krocjera) shkeljet nё Portin e Sarandёs pёr 10 e 2018, pa llogaritur gjithё tetorin e gjysmёn e nёntorit, kanё qёnё 42 Cruiz (Krociera).


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.