SHPELLA SHEN MARINA – BOGAZ, KONISPOL

10/02/2320:01

Shperndaje:

SHPELLA SHEN MARINA – BOGAZ, KONISPOL

Shpella Shen Marina – Bogaz, Konispol ndodhet ne Gryken e Bogazit, ne anen jug-lindore te Malit te Milese.

Ka dimensione 6 metra lartesi, 3.5 metra gjeresi dhe 7 metra thellesi.
Shpella i takon periudhes se hershme paleolite. Shpella e Shen Marines u zbulua nga nje mision italian ne vitin 1930.

Germimet e para jane bere ne 1939. Gjate germimeve jane zbuluar 2 shtresa, e para i takon periudhes se mevonshme, ndersa e dyta i takon periudhes se paleolitit. Ne te jane gjetur vegla prej gure stralli me maja te mprehta.
Ne anen e majte te shkembit ka ikona te Shenjtoreve.

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

in sarandaweb


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.