Qafa e Brreshërit: Ja përse banorët kundërshtojnë ndërtimin e gurores

19/08/2021:24

Shperndaje:


Qafa e Brreshërit  ndodhet ndërmjet fshatrave Bajkaj, Vanë dhe Kalasë, pikërisht aty kalon edhe  rruga e re Kardhiq – Delvinë.
Gjatë viteve të diktaturës në Qafën e Breshërit, për vetë pozicionin strategjik,  ishte ndërtuar një repart ushtarak, ndërtimi i së cilit ndikoi edhe në ruajtjen e bimësisë së zonës, e cila tashmë duket se ka krijuar një park të vërtetë.

Nisur nga pozicioni pranë lumit të Kalasës dhe pranë autostradës, banorët e zonës e kanë parë këtë vend si një mundësi për ta zhndërruar një destinacion të ardhshëm turistik, i cili do të ndërthuret edhe me asetet e tjera të zonës, sic janë Burimet dhe urat e lumit të Kalases, qyteti i braktisur i Kamenicës, xhamia e Gjin Aleksit dhe Kompleksi Islamik i Xhermëhallës në Delvinë.


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.