MEGA: Politika në Shqipëri nuk ka vullnet të sinqertë për ta çuar deri në fund reformën në Drejtësi

01/02/1610:40

Shperndaje:


Partia MEGA gjatë gjithë kësaj periudhe ndjek me interes debatin politik dhe i mirëpriti përpjekjet për të arritur  konsesusin e dy forcave kryesore politike për reformën në Drejtësi sepse në programin dhe veprimtarinë e saj endërron dhe synon në konsolidimin e  një shteti të vertetë demokratik ku e drejta, liria dhe obligimi të kenë vlerën e tyre reale dhe kur me këto abuzohet, të jetë DREJTËSIA ajo që do të gjykojë saktë mbi fakte dhe ngjarje pa marrë anën e asnjërës palë por vetëm atë të së vertetës.Kjo është bindja jonë dhe gjithmonë shpresojmë dhe urojmë që kjo do të arrihet një ditë.

Por faktet tregojnë se, pavarësisht nga ligjërimet politike, pavarësisht nga spektakli që i ofrohet qytetarëve apo subjekteve ndërkombëtare që këmbëngulin për Reformën në Drejtësi, drejtësia dhe gjithë procesi për reformimin e saj mbeten të mbërthyera në rrjetën komplekse të politikës dhe të interesave të saj.Kjo vërtetohet çdo ditë nëpër gjykata ku sorollaten qytetarët me vite të tëra për një gjykim të thjeshtë, ku i jepet e drejta atij që paguan më shumë apo që ka mbështjetjen e politikës shtetërore. Dhe është e vetëkuptueshme që më shumë të pambrojtur në këtë vorbull korruptive janë anëtarët e pakicës etnike greke.

Një rast i tillë, krejtësisht i qartë për nga synimi është dhe ai i arestimit të ish Ministrit të Punës dhe Çeshtjeve Sociale me kombësi greke  z. Spiro Ksera të premten e kaluar dhe burgosja e tij me akuzën për shpërdorim detyre.

Në një situatë korruptive  të deklaruar dhe të pranuar tashmë publikisht  nga politika shqiptare në të gjitha ingranazhet e shtetit , asnjë nuk mund të besojë se pastrimi i saj fillon nga Derviciani.

Partia MEGA, pa marrë përsipër mbrojtjen e akteve korruptive, shpreh skepticizmin  e saj në lidhje me realizimin e Reformës së vërtetë në Drejtësi, pasi mendon se pavarësisht retorikës, politika shqiptare nuk ka vullnetin e sinqertë për ta kurrorëzuar këtë proces, por thjeshtë synon të kalojë provimin e opinionit para strukturave europiane dhe euroatlantike dhe jo të shkul rrënjët e thella të krimit dhe korrupsionit që nga kupola deri në bazën e shtetit.


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.