Kryetari i bashkisë Finiq ripërsërit thirrjen: Hapni Qafë Botën, gjendja alarmante

15/08/2020:17

Shperndaje:


Gjendja e krijuar në Kakavije ka detyruar kryetarin e Bashkisë Finiq, njëherësh edhe kryetar i partisë MEGA, të përsëriti për të tretën herë thirrjen e tij ndaj autoriteteve greke dhe veçanërisht ndaj zv ministrit të brendshëm grek Hardalia, për hapjen e pikës së kalimit kufitar të Qafë Botës.

I dashur Z. Hardalia,
Situata në vendkalimin kufitar Kakavija tani është tragjike dhe, nëse vendkalimi Mavromati nuk vihet në veprim menjëherë, pasojat do të jenë negative, sepse në një turmë të tillë të mijëra njerëzve në temperaturat e larta dhe mungesën e kushteve të shërbimit ekziston rreziku i përhapjes. të epidemisë së famshme ose sëmundjeve të tjera të mundshme ngjitëse në fushën e Pakicës Kombëtare Greke.
Bashkitë e Dropullit dhe Finiqi janë dy bashki me shumicë të qytetarëve grekë, të cilët kanë vendbanim në Shqipëri dhe Greqi, u përkasin zonave fqinje dhe është e padrejtë t’i trajtosh ato në këtë mënyrë.
Askush prej nesh nuk është kundër masave parandaluese, por për të qenë indiferentë dhe nuk është dhënë zgjidhje, ndërsa ka, në problemin që është krijuar, atëherë ky qëndrim është i papranueshëm.
Unë e di që si deputetët ashtu edhe Guvernatori Rajonal i Epirit, si ne, sugjeruan hapjen e Mavromatit si një zgjidhje të menjëhershme, por ende nuk kemi marrë ndonjë përgjigje.
Pse kjo indiferencë?
Edhe një herë insistojmë: Të hapim Mavromatin menjëherë në mënyrë që njerëzit tanë, të cilët erdhën të shohin shtëpitë e tyre në atdheun e tyre të veçantë, të mund të kthehen në shtëpitë dhe punët e tyre.
Kryetari i bashkisë Finiq dhe kryetari i partisë MEGA
Kristo Kiço


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.