Kryetari i Bashkisë Finiq përsërit thirrjen ndaj grekëve: Hapni Urgjent Qafë Botën

13/08/2013:37

Shperndaje:


Kryetari i Bashkisë Finiq Kristo Kiço, duke parë situatën e krijuar në doganën e Kakavijes,  ka përsëritur thirrjen ndaj autoriteteve greke për të hapur në mënyrë urgjente doganën e Qafë Botës, me qëllim lehtësimin e trafikut dhe ngakesës që është krijuar në Kakavije.

REAGIMI I Kryetari Kristo Kiço

Nga 27 korriku, përfaqësuesi i bashkisë Finiq i dërgoi një letër Z. Nikos Hardalias, Zëvendës Ministrit të Mbrojtjes së Qytetarëve dhe Menaxhimit të Krizave, me qëllim që të vihej në funksion vendkalimi i Qafë Botës për kalimin e njerëzve për dhe nga Greqia kryesisht këto ditë gusht, por, për fat të keq, nuk erdhi Asnjë përgjigje. Ndoshta, Kakavia dhe i gjithë procesi bëhet një ferr çdo ditë për ata që guxuan të ktheheshin në shtëpitë e tyre në zonën e Minoritetit Kombëtar Grek ose dëshirojnë të kthehen në punët e tyre në Greqi.

Kjo situatë, e cila është krijuar burokratikisht për të komplikuar jetën e përditshme të qytetarëve në kufij, krijon probleme serioze të një natyre sociale dhe ekonomike në Minoritetin Kombëtar Grek, vret jetën në vendin tonë dhe priret të ndërpresë gjeneratën e re nga atdheu i tyre. Në kontekstin e lirisë së lëvizjes – natyrisht, në kushte të rrepta shëndetësore – kalimi i shtetasve të dyfishtë në dhe nga atdheu i tyre i veçantë është i kufizuar në mënyrë të paimagjinueshme.
Është e papranueshme që ka zgjidhje – siç është zgjidhja Qafë Bota – dhe që Ministria e Mbrojtjes së Qytetarëve nuk e jep seriozitetin e nevojshëm, veçanërisht gjatë këtyre ditëve të shenjta që të gjithë kemi pritur.

Bashkia e Finiqit rikthehet publikisht në kërkesën e saj për të rihapur menjëherë vendkalimin e Qafë Botës në mënyrë që të lehtësojë lëvizjen jo vetëm të qytetarëve të komunës së saj por edhe të të gjitha komunave fqinje ku shumica e tyre janë shtetas të dyfishtë. Qëllimi ynë duhet të jetë të lehtësojmë, jo ngarkesën, qytetarët tanë, veçanërisht në këto periudha të çuditshme të pandemisë.


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.