Gjenden të fshehura 2 canta me objekte antike

24/05/187:32

Shperndaje:


Nga policia e Janinës Sigurimit Subdivisio, gjetur të fshehura në shkurre dy çanta udhëtimi, me sende antike.
Në veçanti, në kontekstin e iniciativave dhe veprimeve për të luftuar posedimin dhe trafikimit të antikave dhe mbi informacionit dhe shfrytëzimin e të dhënave të synuar, policia ka identifikuar dhe sekuestruar, fshehur në mesin e shkurreve, dy çanta udhëtimi që përmbajnë obkektet e mëposhtme:
· Volant, periudha romake,
· Pjesë e vazo të gurit të hapur, datim i panjohur,
· Stone rebate guri, që daton nga arkaike në epokën romake,
· Një anëtar arkitektonik prej guri, që daton nga kohët arkaike dhe romake,
· Fragmë e argjilës, që daton nga kohët arkaike dhe romake,
· Fragment i një anijeje guri me një dorezë, datim të panjohur,
· Figurina balte, që daton nga kohët arkaike dhe romake,
· Baza e vazo, periudha romake,
· Guri argjilor, që daton nga kohët arkaike dhe romake,
· Tufë argjilore, datim i panjohur,
· Pjesë e një anëtari arkitekturor guri, datim i panjohur,
· Pjesë e një anëtari arkitekturor guri, datim i panjohur,
· Shtypi sferik i gurit, datim i panjohur,
· Fragment i një anëtari arkitektonik të gurit, datim i panjohur,
Objekti trekëndor guri, datim i panjohur,
· Fragment guri, datim i panjohur,
· Nëntë përfundime të veglave guri, neolitike,
· Tre veglat e anijeve, që datojnë në 7000 pes deri në 1000 BC,
· Dy topa të rrumbullakta guri, datim të panjohur,
· Objekti guri në formë piramide, datim i panjohur,
· Katër fragmentet e veglave të gurit, datat e panjohura,
· Katër monedha bizantine,
· Katër monedha, të pa diagnostikuara për shkak të oksidimit,
· Tetë monedha të lashta, periudha klasike.
Objektet e mësipërme do të dërgohet në Shërbimin përkatës Arkeologjik për shqyrtim të mëtejshëm, për të përcaktuar me saktësi kronologjinë dhe vlerësimin arkeologjik.
Gjate 20 viteve te fundit shume objekte antike jane trafikuar nga Shqiperia drejt Greqise me qellime perfitimi.

 


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.