“Drejtësi për Kakomenë” – Banorët kërkojnë ndihmën e PE dhe Ambasadës Amerikane

18/06/2013:11

Shperndaje:


Banorët e Nivicë Bubar kanë vendosur të fimosin një Peticion, me të cilin i drejtohen Parlamantit Europian dhe Ambasadës Amerikane në Tiranë.
PETICIONI
Drejtësi për Kakomenë!
Ne, të nënshkruarit kërkojmë ndihmën e Parlamentit Evropian, Ambasadës Amerikane dhe institucioneve te tjera per mbrojtjen e te drejtave humanepër të ndaluar shkeljen e të drejtave të njeriut dhe pronës që u bëhet banorëve të fshatit Nivice Bubar në Shqipëri.

Nivice Bubar është një fshat që ndodhet në bregdetin jugor të Shqipërisë në bashkine e Himarës. Eshtë fshat autokton me histori mbi 600 vjecare me tradita dhe fe të ruajtura qe nga periudha e hershme. Banoreve te fshatit po u shkelen te drejtat njerezore prej me shume se 15 vitesh duke I hequr te drejten e prones se tyre qe ndodhet prane plazhit publik Kakome
Në vendin e quajtur Kakome, që është pronë e trashëguar e banorëve të fshatit Nivice Bubar, është aprovuar të ndërtohet një resort turistik pa marrëveshje me pronarët.Gjatë këtyre viteve, banorët kanë protestuar disa herë ne pronën e tyre dhe policia ka ndërhyrë dhe I ka larguar me forcë, ku disa nga banorët kanë pësuar dëme të mëdha fizike dhe psikologjike.
Me mbështetjen politike ndër vite kjo pronë ruhet nga policia private dhe eshte e rrethuar, ne rrugë është vendosur nje porte që të çon në plazhin publik Kakome, duke mos lejuar që pronarët të shkojnë në pronën e tyre dhe qytetarët të shkojnë në plazhin publik, dhe me vone u rrethua dhe deti dhe nuk lejohej asnje mjet motorik ujor.
Para disa vitesh mediat publikuan rastin e kapjes ne flagrance te nje ngarkese te lendes narkotike rreth 2 ton qe transportohej nga makinat e policise private qe ruanin token tashme te rrethuar ne Kakome.Pra prona e trasheguar e banoreve te Nivices po perdorej per trafikimin e lendeve narkotike .Ky eshte nje nder rastet unike ne Europe ku plazhi publik I cili I takon cdo individi te lire te ketij planeti po mbahet I bllokuar me force.
Ju lutemi vendosni drejtesi duke firmosur, përfundon Peticioni, për të cilin banorët ftojnë këdo për ta firmos.
LINKU I PETICIONIT https://www.gopetition.com/petitions/justice-for-kakomea.html


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.