Dosier, Kulaket e rrezikshem te Sarandes

06/01/1614:34

Shperndaje:

Dosier, Kulaket e rrezikshem te Sarandes

Nga Av. Xhafer Sadiku. Kjo është lista me emrat e kulakëve me te “rrezikshëm” e dërguar nga komiteti ekzekutiv i Sarandës, ne dhjetor 1967. Nuk për fshihen te gjithë emrat ish kulakëve te viteve 1949-1953. Atëherë kane qene shume, por si rezultat i politikes shtypëse te regjimit, shumica ishin kthyer ne fshatarë te rrënuar.

Ne këtë listë përfshihen edhe emra e kulakëve qe kishin te “arratisur” dhe qe regjimi i konsideronte te rrezikshëm, si bazë strehimi të “diversantëve”. Për një pjese te tyre, qe ishin larguar për ne rrethe te tjera, regjimi kërkonte t’i rikthente ne Sarandë ,me motivacionin “se atje ku kishin shkuar i ishin shmangur luftës se klasave  dhe vigjilencës së pushtetit popullor .

Dosier, Kulaket e rrezikshem te Sarandes

kulaket-sarande

marrë nga gazeta Minerva


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.