Dorëzohen bizneset, tenderat e Bashkisë Sarandë me 1 konkurent dhe 99%

27/08/2022:20

Shperndaje:


Javët e fundit në tenderat e Bashkisë Sarandë po vihet re një fenomen i veçantë: Tenderat zhvillohen me vetëm 1 konkurent dhe me oferta gati 99% të fondit limit.
Ende nuk është e qartë arsyeja përse në tenderat e Bashkisë Sarandë nuk ka konkurencë dhe nëse kjo vjen nga “parapërgatitja e dokumentacionit” për të mos hyrë asnjë kompani tjetër përveç kompanisë së paracaktuar si fituese, por këtë mund ta zbulojë vetëm Autoriteti i Konkurencës.
Ajo që është shqetësuese, përveç mbylljes së hapësirave për konkurencë, ëashtë se mungesa e konkurencës në tendera dhe shpallja e fituesve të paracaktuar sjell edhe dëm tek cdo qytetar, pasi paratë e kursyera nga konkurenca në tendera mund të përdoreshin për problemet në lagjen dhe rrugën e tyre, probleme për të cilat banorëve u thuhet se “s`kemi fonde”
Më poshtë po sjellim një listë të këtyre tenderave:

Tenderi Rruge te brendshme, lirim sheshesh dhe kende lojrash
Fondi limit 40 milionë lekë 
Kompania e vetme në tender “JODY-KOMPANY” SHPK me ofertë 39.400.000 lekë 

Tenderi Rikualifikim trotuari te kryqëzimin i Rr. Mithat Hoxha me Rr. Jonianët
Fondi limit 25 milionë lekë
Kompania e vetme në tender “ED KONSTRUKSION” SHPK me ofertë 24 milionë lekë

Tenderi Rehabilitimi i shëtitores në Ksamil
Fondi limit 47.762.400 milionë
Kompania e vetme në tender “A-91” SHPK me ofertë 45.852.000 lekë

Tenderi Blerje lodra per kënde lojrash
Fondi limit 25 milionë lekë
Kompania e vetme në tender “LUAR Bros” SHPK me ofertë 24.602.400 lekë


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.