Tifozeria e Butrinti kërkon ndërrimin e Stemës. Të vendoset DEA

Tifozeria e KS Butrinti, ekipit te qytetit te Sarandes kerkon nderrimin e stemes se ekipit. Klubi i Futbollit ne Sarande permendet per here te pare ne vitin 1932, kohe kur Mbreti Ahmet Zogu me dekret vendos njohjen e Klubut te Futbollit me emrin BUTRINTO.
Ne vitin 1946 klubit i vendoset emri PUNA e Sarandes.
Ne vitin 1963 ekipit i rikthehet emri, por kete here BUTRINTI.
Tifozeria nepermjet nje statusi ne faqen zyrtare kerkon ndryshimin e stemes dhe vendosjen e Kokes se Deas si embleme:
Perla e zbulimeve arkeologjike te Butrintit eshte e njohur si “Koka e Deas”, 50 cm e gjate e gjetur ne Butrint ne vitin 1928. Pikerisht per kete arsye ekipi e i Butrintit qe prej krijimit te tij u identifikua me Koken e Deas e cila u dizenjua si stema e ekipit. Per shume vite dhe dekada Butrinti ka mbajtur te stampuar ne fanelle kete steme. Nuk e dime e kujt ka qene ideja dhe vendimi dhe kush ka dizenjuar stemen aktuale.
Por i kerkojme drejtuesve rikthimin e stemes se Butrintit. Cdo ekip ka identitetin e tij dhe ajo fillon nga stema qe mban ne fanelle. Butrintit nuk i ka hije stema aktuale ajo duket dicka e huaj ne fanellat e lojtareve, perfundon kerkesa e tifozerise.