Ujevara e Borshit – Borsh waterfall

03/07/2319:37

Shperndaje:

Ujevara e Borshit – Borsh waterfall

Ujevara e Borshit – Borsh waterfall – Borshi është një ndër zonat më të bukura dhe të begata të bregdetit shqiptar. Uji i cili buron nga shpati i malit, ku është ndërtuar edhe Borshi, rrjedh në formën e një ujëvare dhe zbret drejt detit.

Ujevara e Borshit – Borsh waterfall – VIDEO

Ky material u realizua nga Saranda Web falë mbështetjes së Media for All dhe Qeverisë Britanike

Ndodhet në lokalin e këndshëm buzë rrugës për në Sarandë. Ose kur ktheheni nga Saranda. Poshtë këmbëve të të cilit zbret me zhurmë një burim i fuqishëm nga rrugë të shumta. Ky burim quhet Ixuari i Borshit.

Ujëvara e Borshit – Borsh waterfall

Është një nga 697 monumentet natyrore të Shqipërisë. Burimi zbret nga lart, ku ndodhet ujvara e fshatit, e cila përveç bukurisë së rrallë që ika falur vendit, i shërben edhe dobishëm banorëve për ujin e kulluar që ka.

Sot më së miri ky vend është kthyer në një pikë të vërtetë pushimi, ku mund të pini një freskuese të ftohtë akull, të shijoni kuzhinën e vendit, prodhimet italiane apo edhe gatimet shqiptare.

Në vetvete Borshi është një vend i pasur me histori – ai akoma ka një kala në gjendje shumë të mirë që dëshmon për rrënjët e tij të hershme – dhe gjurmët e tij të ekzistencës shtrihen shumë thellë, gjë që e bën të vlefshëm jo thjesht si një destinacion të freskët pushimesh por si një pikë të mirëfilltë turistike që ka se ç’tju ofrojë.

Vizitoni Ujevarën në Borsh – Borsh waterfall

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

Linktree sarandaweb

in sarandaweb

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

Linktree sarandaweb

in sarandaweb

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

in sarandaweb


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.