TATZATI

26/05/2021:45

Shperndaje:

Tatzati është një fshat në rrethin e Delvinës.

TATZATI është  në Njësinë Administrative Vergo në Bashkinë e Delvinës, 30 km nga Saranda.

Një fshat i njohur për tradita atdhetare dhe arsimdashëse. Me shtëpitë prej guri ngjitur me njëra-tjetrën dhe rrugët e shtruara me kalldrëm posi Gjirokastra në miniaturë. Nga ky fshat kanë dalë mjaft mësues të shkollës shqipe e nëpunës të administratës, deputet e deri ministër të luftës.

Fshati Tatzat

Video nga burimet e lumit Tatzat

Dy figura fisnike të fshatit dhe të Atdheut, Ismail Bej Tatzati, i cili u pushkatua në vitin 1945. Ndërsa Abdulla Rami ishte një nga Juristët më të shquar të vendit. U dënua dhe u iternua pse ishte pro perëndimor.

Në këtë fshat aktualisht banojnë pak banorë. Shumica kanë emigruar ose banojnë në Sarandë. Një pjesë e tyre kthehen nga qyteti për fundjavë, ndërsa të tjerët përgjatë verës.

Pranë fshatit ndodhen edhe burimet e lumit Kalasë. Pranë këtyre burimeve është ndërtuar edhe një lokal ku shërbehen ushqime tradicionale dhe bio.

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Twitter Saranda Web

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

in sarandaweb


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.