Policia organizon tjetër goditje nga familjes Balili

Në një kohë kur gjykata ka vendosur të sekuestrojë 39 pasuri, ku mes tyre janë 3 trualle me sipërfaqe të përgjithshme 185.665 m2, kompleksin “Santa Quaranta” dhe plot 35 apartamente që janë të rregjisruar në emër të Bashkim Balilit dhe familjarëve të Kelmend Balilit, policia e Shtetit ka urdhëruar heqjen e tre liçencave të policive private që administrojnë Balilët.

Një komision pranë Drejtorisë së Policisë së Shtetit, ka marrë në shqyrtim tre liçensat 1.3 A dhe 1.3 B të kompanisë “Balili-Co” dhe liçencën e “SB-Security”, ku ka vendosur që të treja të hiqen. Shkak i kësaj është bërë një hetim i nisur nga prokuroria dhe policia e shtetit e cila ka pasur në sitë të gjitha pasuritë e vllezërve Balili, përfshirë këtu dhe të kërkuarin Kelmend Balilin.

Një burim pranë Policisë së Shtetit i tha “Shqiptarja.com” se vendimi për heqjen e liçencave është marrë nga Departamenti për Sigurinë Publike pranë këtij institucioni. Mësohet se kompania “Balili&Co” administrohet nga vëllai i Kelmendit, Bashkim Balili, ndërsa kompania tjetër “SB-Security” administrohet nga vllai tjetër Selim Balili.

Licencat u firmosën nga Haki Çako
Një burim pranë policisë së Shtetit i tha “Shqiptarja.com” se më 31 maj të vitit 2012 ai ka marrë licencën për shoqërinë e ruajtjes fizike “Balili KO” dhe licenca mban emrin dhe firmën e drejtorit të përgjithshëm të Policisë së Shtetit Haki Çako, i cili më 23 dhjetor të vitit 2015 e ka firmosur licencën për kompaninë e vëllait të Kelment Balilit, ndërsa më datë 17 dhjetor 2017 ka urdhëruar heqjen e kësaj license.