Mungesa e sinjalistikës e kthen Rrapin e Sarandës në burim aksidentesh

04/03/1918:37

Shperndaje:


Nje nder monumentet e natyres dhe nga te vetmet qe identifikojne te shkuaren e qytetit, me kalimin e viteve po kthehet ne nje objekt shqetesues per drejtuesit e mjeteve. Kjo per shkak te zgjerimit te trungut te rrapit,  por edhe deformimit qe ka marre nga pesha e viteve.
Por ajo qe eshte akoma me shqetesuese per drejtuesit e mjeteve, sidomos ata qe nuk qarkullojne shpesh ne kete segment apo ata qe e kane per here kalimin, eshte mungesa e sinjalistikes.
Trungu i rrapit deri tani ka marre afersisht 60 cm nga territori i rruges se automjeteve, por e vetmja sinjalistike per kete eshte vija e bardhe ne rruge, e cila vijon n e qarkuar sipas trungut te rrapit. Problemi tjeter akoma edhe me shqetesues eshte per autobusat dhe mjetet me karoceri te larta, te cilat papritur gjenden perpara kesaj situate per shkak te deformimit te trungut te rrapit. 
Nuk ka asnje tabele sinjalizuese se rruga ne kete segment ngushtohet dhe se shpejtesia duhet te kufizohet. Situata behet me e rende sidomos naten edhe per shkak te mungeses se ndricimit te mjaftueshem. 


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.