Zjarrfikës dhe banorë në fshatrat e minoritetit në luftë me flakët. Greqia dërgon 1 avion

zjarr ne FiniqVazhdon që prej më shumë se 40 orësh zjarri i fuqishëm në fshatrat e minoritetit. Zjarri që  fillimisht ka rënë rënë në Cerkovicë, që sipas banorëve eshte vene nga barinjte, eshte perhapur me shpejtesi ne fshatrat Shëndre, Cerkovicë, Kullarat, Dhivër dhe fshatrat e tjera përreth. Megjithëse gjatë ditës së djeshme u njoftua se zjarri ishte vënë nën kontroll, nuk ka ndodhur kështu. Flakët e zjarrit kanë përpirë qindra hektarë pyje, në disa raste është përhapur edhe brenda fshatrave duke rrezikuar në disa raste edhe banesat. Për shuarjen e zjarrit nga Greqia është dërguar edhe një avion zjarrfikës.finiqi 2