Tempulli antik, Metoq

07/12/1520:06

Shperndaje:


Tempulli antik Metoq ndodhet në krahun e djathtë të rrugës SarandëDelvinë në një nga kodrat e fshatit Metoq.

Mbi sipërfaqen e kodrës duken gjurmët e Tempulli antik Metoq të ndërtuar me blloqe gurësh. Ata janë të mëdhenj të punuar mirë nga të katër faqet e jashtme dhe të gufmuar nga faqja ballore.

Blloqet e gurëve janë të vendosura në të thatë dhe të puthitura mirë me njëra tjetrën. Trashësia e murit është e barabartë me trashësinë e bllokut 0.90 m, kurse lartësia e ruajtjes së tij arrin deri në 1.30 m.
Tempulli ka një planimetri katërkëndëshe me përmasa 10×10 m.

Tempulli antik Metoq
Tempulli antik Metoq

Gjurmë muresh duken edhe rreth Tempullit, të cilat me sa duket kanë lidhje me të. Në sipërfaqen e kodrës ka fragmente enësh të ndryshme si vegje dhe funde amforash helenistike dhe romake.


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2024 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.