Kontrolli teknik i makinave tashmë jo vetëm në kolaudim por edhe në mes të rrugës

17/06/2020:08

Shperndaje:


Ministria e Transporteve ka vendosur që përveç koaludimit, makinat të kontrollohen edhe në rrugë me pretendimin e rritjes së sigurisë rrugore dhe pakësimin e ndotjes së ambientit.
Mjetet që do të kontrollohen nga inspektorët në rrugë do të jenë ato që konsiderohen me risk të lartë për sigurinë rrugore ose për mjedisin.
Inspektori do të kontrollojë certifikatën më të fundit të kontrollit teknik, do të kryejë një vlerësim vizual të gjendjes teknike të mjetit dhe gjithashtu ka të drejtën që të kryejë kontrolle teknike me çfarëdo metode që e konsideron si të përshatatshme.

Por si do të përzgjidhen mjetet për t’u kontrolluar në rrugë?
Inspektorët mund të përzgjedhin si prioritet, të gjitha mjeteve për të cilat ekziston dyshimi se paraqet rrezik për sigurinë rrugore ose për mjedisin.
Rregullorja e re LEXO KËTU https://qbz.gov.al/eli/fz/2020/114/aad4cebf-a6e7-4e2d-9447-7df9ffab04f7


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.