Zjarri i fuqishëm në fshatrat e minoritetit përpin 80 ha, banorët në panik

Një zjarr i fuqishëm i rënë në Cerkovicë, që sipas banorëve eshte vene nga barinjte, eshte perhapur me shpejtesi ne fshatrat Shëndre, Cerkovicë, Kullarat dhe Dhivër. Zjarri deri tani ka djegur mbi 80 ha pyje dhe eshte ne pikën e tij më te frikshme pasi rrezikon te perhapet brenda  ne fshatin Shendre. Banorët e paktë dhe te moshuar te ketyre fshatrave  bejne apel per nderhyrje nga ajri, pasi zjarrfikset nuk mund te nderhyjne ne terrenin e veshtire