Turqit rikthehen në Konispol pas 105 vjetësh, këtë herë jo me shpata, por me ndihma

Turqit janë rikthyer në Konispol pas 105 vjetësh pas shpalljes së Shqipërisë shtet i pavarur.
Ka qenë Burhanettin Çoban, Kryetar i Bashkisë Afyon, i cili gjatë një vizite në Konispol, shoqëruar edhe nga  Hidayet Bayraktar Ambasador i Turqisë në Shqipëri, ka sjellë ndihma ushqimore për banorët, mjete shërbimi për bashkinë e Konispolit, por edhe mjete për shkollat.
Bëhet fjalë për 1 auto-ambulancë, 120 kosha mbeturinash, 4 pompa uji, paisje elektrike dhe elektronike për shkollat etj.
Gjatë kësaj vizite në Konispol, turqit shoqëroheshin nga kryetari i Shoqatës Cameria z. Hado.turqit ne konispol turqit ne shales