Presidenti: Inkurajoj reporterët e terrenit të jenë me guxim, pa u trembur dhe shantazhuar nga askush

Në Ditën Ndërkombëtare të Lirisë së Shtypit, Presidenti  Ilir Meta është solidarizuar me komunitetin e gazetarëve. Në një deklaratë për shtyp, kreu i shtetit deklaron se liria e shtypit është kusht për çdo shoqëri demokratike, ndaj dhe cënimi i saj nuk do të tolerohet
Deklarata e kreut të shtetit:
“Sot në Ditën Ndërkombëtare të Lirisë së Shtypit, shpreh solidarizimin tim të plotë me komunitetin e gazetarëve.
Inkurajoj, në veçanti, reporterët e terrenit, të jenë gjithmonë aty ku lajmi ndodh, me guxim, pa u trembur dhe as shantazhuar nga askush.
Koha kur gazetari dhunohet, kërcënohet e shantazhohet në kryerje të misionit të tij duhet të marrë fund.
Dënoj me ashpërsi të gjitha sulmet dhe çdo akt dhune ndaj gazetarëve e apeloj që autorët e krimeve ndaj përfaqësuesve të medias të vihen menjëherë para drejtësisë.
Liria e shtypit është kusht i pazëvendësueshëm për respektimin e të drejtave të njeriut në një shoqëri demokratike”.