Leshnica

Në skajin jug-lindor të rrethit të Sarandës ndodhet dy fshatra piktoreskë, Leshnica e Poshtme dhe Leshnica e Sipërme. Këto 2 fshatra numërojnë 5 monumente kulture: Kisha e Shën Gjergjit Leshnicë e Sipërme, Kisha e Shën Thanasit Leshnicë e Spërme, Banesa e Petro Shekës Leshnicë e Poshtme, Ura nën Kishën e Shën Gjergjit Leshnicë e Sipërme dhe Ura me Qemer në Leshnicën e Poshtme.leshnica 8