VIDEO – Shpella e Shen Merise – Bogaz, Konispol

VIDEO – Shpella e Shen Merise – Bogaz, Konispol
Shpella e Shen Merise ndodhet ne Gryken e Bogazit, ne anen jug-lindore te Malit te Milese.

Ka dimensione 6 metra lartesi, 3.5 metra gjeresi dhe 7 metra thellesi.
Shpella e Shen Merise ne Gryken e Bogazit i takon periudhes se hershme paleolite. Shpella u zbulua nga nje mision italian ne vitin 1930. Germimet e para jane bere ne 1939. Gjate germimeve jane zbuluar 2 shtresa, e para i takon periudhes se mevonshme, ndersa e dyta i takon periudhes se paleolitit. Ne te jane gjetur vegla prej gure stralli me maja te mprehta.
Ne anen e majte te shkembit ka ikona te Shenjtoreve.